NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Vízügyi oktatási együttműködésről tárgyalt Nigériában az NKE delegációja

Április 19. és 21. között az NKE vezetésével oktatói delegáció tett látogatást Nigériában. A látogatás célja a Prof. Dr. Patyi András rektor és Suleiman Hussaini Adamu nigériai szövetségi vízügyi miniszter között 2016 novemberében aláírt együttműködési megállapodás alapján konkrét oktatási programok meghatározása volt.

A magyar delegáció tagjai Baranyai Gábor, a Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Kabinet vezetője, Tamás Enikő, a Víztudományi Kar intézetvezetője, Madarász Tamás, a Miskolci Egyetem intézetvezetője, Honti Márk, az MTA kutatója, Fülöp Bence Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Kabinet munkatársa, valamint Umar Hussaini Madawaki, az NKE Afrika-koordinátora voltak.

Az NKE bemutató prezentációkat tartott a Nigériai Szövetségi Vízügyi Minisztériumban, a vízügyi továbbképzésért felelős Nemzeti Vízügyi Intézetben, valamint a hidrológiai adatgyűjtésért és a hatósági munkáért felelős szövetségi szerveknél. A felek a következő hetekben tovább pontosítják a nigériai képzési igényeket a célból, hogy az első nigériai hallgatói csoport már ezen a nyáron Magyarországra érkezhessen.