NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Minősítést kapott a Zsuffa István Szakkollégium

A Szakkollégiumok Egyeztető Fórumának közössége által megválasztott Minősítési Bizottság bírálata alapján és a Szakkollégiumi Charta szempontjai szerint minősített szakkollégium lett a Víztudományi Karon működő Zsuffa István Szakkollégium, amely idén ünnepelte 10 éves fennállását. A Minősítési Tanúsítványt 2017. május 13-án megrendezett InterKOLL találkozón Urr Máté és D. Szűcs János, a szakkollégium hallgatói vezetői vehették át.

A Zsuffa István Szakkollégium 2007 áprilisában alakult meg Baján. Az akkor kitűzött célok között a tanórákon kívüli előadások hallgatása, tanulmányi kirándulásokon való részvétel, és a továbbtanulásra (MSc) való felkészítés szerepelt, melyhez minden támogatást megkapnak a hallgatók. Ez a jelenben sincsen másképp, ugyanis a szervezet legfőbb célja egy olyan, programokból álló képzés megvalósítása, elsősorban a műszaki képzésben résztvevő hallgatók számára, mely lehetővé teszi a tanrendben nem szereplő, ellenben azzal szorosan összefüggő ismeretek megszerzését.

A szakkollégium életében a minősítés nagy előrelépést jelent, ezáltal teljes jogú tagjává válhatott Szakkollégiumok Egyeztető Fórumának, az Interkollnak. Gratulálunk a szakkollégium tagjainak és Keve Gábor szakkollégium vezetőnek!