NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Elismerést kapott karunk oktatója

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) a Környezet Védelméért Díj egyéni kategóriájának díját adományozta Zlinszky Jánosnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Kar (VTK) Víz és Környezetpolitikai Tanszék oktatójának.

A díjadásra a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) 23. Országos Találkozóján Budapesten került sor április 13-án.

A  szövetség a legnagyobb hazai környezetvédelmi érdekvédelmi szervezetként fontosnak tartja, hogy a környezet megóvásán munkálkodók tevékenységét évről évre elismerje. A KSZGYSZ a 2001-ben alapított díjjal fel kívánja hívni a figyelmet az e területen elért eredményekre, innovációkra, kutatásokra.

A Víztudományi Kar és a szervezet szoros együttműködése több évre nyúlik vissza.

Zlinszky János számos hazai és nemzetközi szervezetben képviselte a környezetvédelem érdekeit, közreműködött az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Céljai (SDG-k) kialakításában, mely célok jelentőségét a mai napig népszerűsíti és tanítja. Díjazása a VTK Nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterképzési szak megalapításában és fejlesztésében elért eredményeinek elismerését is tükrözi.

Gratulálunk az elismeréshez és további szakmai sikereket kívánunk!

Szöveg: VTK

Fotó: KSZGYSZ


Címkék: díj Zlinszky János