NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Nyílt nap a Víztudományi Karon

Tanulmányi tájékoztatóval, bemutató órákkal és műszerek bemutatásával várja leendő hallgatóit november22-i nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara.

Az NKE bajai campusára látogatók megismerkedhetnek a kar és intézeteinek munkájával, a különféle képzési lehetőségekkel, a vízügyi életpályával és a hallgatói önkormányzat tevékenységével. A Vízépítési és Vízgazdálkodási Intézet, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet külön bemutató órát is szervez az érdeklődőknek, akik speciális geodéziai műszerekkel, mikroszkópokkal és terepmodellekkel is megismerkedhetnek. A szakmai kiállítás és bemutatók mellett lehetőségük lesz a leendő hallgatóknak arra is, hogy bejárják a campus területét, megismerkedjenek a speciális tanépületekkel.

A vízügyi ágazatban rejlő karrierpálya lehetőségekről az Országos Vízügyi Főigazgatóság tart majd tájékoztatót.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar idén év elején alakult meg a korábbi bajai vízügyi képzés bázisán. A kar az Eötvös József Főiskola Vízellátási és Környezetmérnöki Intézetének, valamint Vízépítési és Vízgazdálkodási Intézetének a Nemzeti Közszolgálati Egyetembe történő beolvadásával jött létre. Az intézmény jogelődjeinek köszönhetően több mint 50 éves múltra tekint vissza. A bajai vízügyi képzés országos hírű és jelentőségű, az ágazat egyik legfontosabb utánpótlási bázisa.

November 22-e után is több alkalommal lesz lehetőség a Víztudományi Kar képzéseivel megismerkedni: a kar részt vesz az NKE központi nyílt napján, november 24-25-én is a Ludovika Campuson, majd január 26-án újra a bajai campus fogadja majd az érdeklődőket.

A november 22-ei nyílt nap részletes programja itt érhető el: