NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

A DDVIZIG is támogatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karát

A vízügyi ágazat - így a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is – kiemelten kezeli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával történő együttműködést.

November végén a Víztudományi Kar utolsó éves építőmérnök szakos hallgatói tettek látogatást a DDVIZIG projektberuházása keretében épülő Magyarszéki tározó építési helyszínén, a település és régiófejlesztés tantárgy keretein belül. A dr. Balatonyi László adjunktus oktató vezette csapatnak a vízügyi igazgatóság részéről Polgár Károly osztályvezető tartott ismertetőt, bemutatta a beruházásban létesülő vízügyi műtárgyakat, a tározó és a kapcsolódó műszaki részek indokoltságát.

A beruházás példája kapcsán a hallgatókhoz eljuttatott üzenet célja a vízügyi ágazat részéről, hogy a vízügy a társadalmi igényeket felmérve, azokat értékelve határozza meg a jövőbeli fejlesztési terveket a rendelkezésre álló források mérlegelésével. Ágazati cél 2020-ra a differenciált árvízvédelmi rendszer szakmai alapjainak kidolgozása, mely objektív módon rangsorolja a fejlesztéseket (védendő vagyon, kulturális és emberi értékek alapján). A tervezett fejlesztések szinte minden esetben településekhez kapcsolódnak, nem öncélúak, tehát lehetőséget biztosítanak a települések, illetve a magyar lakosság számára a további fejlesztési lehetőségek megvalósításához ( pld. árvízi kockázatok minimalizálása).


Címkék: vtk ddvizig