NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Elérhetők a Települési Csapadékvíz-gazdálkodási Konferencia szakmai ajánlásai

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Település Csapadékvíz-gazdálkodási konferenciájának szakmai ajánlásai felkerültek  a Víztudományi Kar honlapjára. Az egy rövidebb és egy bővebb szerkesztett formában elérhető dokumentumok itt olvashatók: Ajánlások.  A konferencián elhangzott előadások prezentációi és a konferenciakiadvány elektronikus változatai is hamarosan hozzáférhetők lesznek a kar oldalán.

Mint ismert az NKE VTK idén novemberben adott otthont a nagyszabású eseménynek, amely felölelte a települési csapadékvíz-gazdálkodás valamennyi frekventált területét a települési vízgazdálkodás hidrológiai-hidraulikai kérdésköröktől kezdve, a városépítészeti-rendezési megoldásokon keresztül, a helyi vízkár elhárítás előtt álló kihívásokig. Az országos jelentőségű rendezvényen részt vettek a hazai mérnöktársadalom mellett a témát oktató-kutató szakértők, a területi és települési önkormányzatok képviselői, valamint a vízkár megelőzésében és elhárításában feladatot vállaló igazgatási és hivatásrendi szakemberek is. A konferencia szervezőinek köre (Magyar Víziközmű Szövetség, Magyar Hidrológiai Társaság, Országos Vízügyi Főigazgatóság és annak Tudományos Tanácsa, Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Mérnöki Kamara, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség) egyértelműen bizonyította a téma jelentőségét és az abból kibontakozó országos összefogást. A kétnapos rendezvény plenáris és szekcióülésein a hazai vízgazdálkodás legrangosabb szereplői, a téma kiváló szakértői szólaltak meg, mintegy 70 előadás hangzott el.

Az eseményről bővebb beszámoló az alábbi linken olvasható: https://vtk.uni-nke.hu/hirek/2017/11/15/a-csapadekviz-hatekonyabb-hasznositasara-van-szukseg