Víz Világnapi programok a Víztudományi Karon

A Magyar Duna - Tengerhajózás története címmel nyílt kiállítás a Víztudományi Karának aulájában a Magyar Tengerészek Egyesületének gyűjteményéből. Dr. Bíró Tibor dékán köszöntőjét követően Bánáti Attila, a Magyar Tengerészek Egyesületének vezetőség tagja nyitotta meg a kiállítást.
A megnyitó után Buzetzky Győző tartott visszatekintő történeti előadást, majd Nagy László a Bajai Országos Közforgalmú és Kikötőműködtető Kft. ügyvezetője a jelenkor folyami hajózását mutatta be az érdeklődőknek.
A Víz Világnapi rendezvénysorozat keretében került megrendezésre a "Járd körbe a Campust" szakmai vetélkedő, amelyre a helyi középiskolák közül a III. Béla Gimnázium 3 csapattal, a Szent László ÁMK  és a Magyarországi Németek ÁMK 1-1 csapattal nevezett. A középiskolás csapatokhoz csatlakozott az NKE VTK 2 hallgatói csapata is. A résztvevők 6 helyszínt jártak körbe a Víztudományi Kar épületeiben (Könyvtár, Oktatásiépület (2 helyszín), Víztechnológiai Oktatóbázis (2 helyszín), Anyaglabor) ahol érdekes feladatok megoldásával szereztek pontot a továbbjutáshoz. Az eredményhirdetésen minden csapat ajándékkal távozott.
Az első három helyezett nagyértékű sporteszközöket vehetett át Dr. Bíró Tibor dékántól.
Helyezések:
I.hely: Szent László ÁMK
Értékes sporteszközöket vehettek át iskolájuk számára, valamint a Bajavíz Kft. által felajánlott névre szóló éves uszodabérletet kaptak a jól szereplő csapattagok.
II.hely: III. Béla Gimnázium
III. hely: III. Béla Gimnázium
A második és harmadik helyezett csapat is sportfelszerelésekkel és egyetemi ajándéktárgyakkal gazdagodott.
Az eredményhirdetést követően a Kar hallgatói látogatást tettek a bajai kikötőben.


A rendezvény támogatói: Országos Vízügyi Főigazgatóság, Magyar Tengerészek Egyesülete, Türr István Múzeum, Bajavíz Kft., Bajai Országos Közforgalmú és Kikötőműködtető Kft.,Kápolnás Szikvíz Kft., Ivinex Kft., Mogyi Kft.

Galéria:
Magyar Duna-Tengerhajózás Története kiállítás
Járd körbe a Campust - szakmai verseny
 

Fotó: Kiszner Bettina


Címkék: vtk