NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Vízre szálltak a VTK-s hallgatók a Sportnapon!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportigazgatóságának támogatásával csapatépítő, főként vizes sportprogramok kerültek megrendezésre Baján. A sportnapon három hallgatói és egy dolgozói csapat mérte össze erejét. A küzdelmeknek a Bajai Spartacus Sport Club adott otthont a Petőfi-szigeti Evezősházban. A sportnap célja, hogy a hallgatók megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás élményét.

A  négy állómásból álló,  programokon a csapatok minden tagja aktív mozgással vett részt. Az ergométer versenyen 500 méteres távon kellett teljesíteni a csapatoknak, de egyéni megmérettetésre is sor került. Az ergométetres bemelegítést követte a sárkányhajózás, amely igazi csapatsport olyan közösségteremtő és fejlesztő tevékenység, melyben egy célért egyszerre több ember küzd.
A csapatok nemre és korra való tekintet nélkül együtt, egy hajóban eveztek a győzelemért. A RedMan  igazi különlegességnek számít Baján. Segítségével a résztvevők élesben kipróbálhatták az egyes fogásokat, ütéseket anélkül, hogy bárki megsérült volna. Így felmérhették, képességüket megtapasztalhatták, hogy mire számíthatnak egy esetleges támadás során, hogy esetenként mekkora és milyen jellegű erőkifejtésre van szükség az önvédelmük érdekében.
Igazi vizes Karhoz méltó negyedik állomás a túrakenuval a Sugovicán túra volt, 3-4 fős hajókban. A csapatversengést a "kötelező" 2018 méteres futás zárta.
A labdajátékoknak is kiemelt szerep jutott. A hallgatók szabad perceikben kosárlabda játékkal, majd versenyen kívül 14:00 – 16:00 óra között kispályás labdarúgó minibajnokságon mérték össze erejüket oktatói csapattal. A sportnap díjátadója szintén vízközelben a Kagyló-ban került megrendezésre. 

 

 

 


Címkék: vtk nke sport idus2018