NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Jeges árvízre emlékeztek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar  és a Szent László Általános Művelődési Központ  közös szervezésében került sor az 1956-os bajai jeges árvíz emlékére tartott megemlékezésre.
Az érdeklődőket Hajdók Róbert igazgató - Szent László ÁMK - és Dr. Bíró Tibor dékán - NKE Víztudományi Kar köszöntötte. A Víztudományi Kar dékánja elmondta, 1956-ban is a vizes szakemberek tudására volt szükség, hogy ne történjen még nagyobb katasztrófa. A szakemberek képzésében a Szent László ÁMK és az NKE Víztudományi Kara is jelentős szerepet vállal hazánkban. „A klímaváltozás mellett szélsőséges vízmozgások tapasztalhatók az utóbbi években. Baján megfelelő képzettségű vízügyi szakembereket képzünk az árvízi megelőzés és védekezés érdekében.” 
A megemlékezésen Dr. Keve Gábor egyetemi adjunktus tartott múltidéző visszatekintést az árvízi eseményekről. A rendezvény koszorúzással zárult, melyen Baja Város képviseletében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester,  Víztudományi Kar részéről Dr. Bíró Tibor dékán és a Szent László ÁMK képviseletében Hajdók Róbert igazgató és Berkó Rózsa igazgatóhelyettes helyezett el koszorút az emlékműnél.

Fotó: Szent László ÁMK, Baja.hu,
Cikk: baja.hu