NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Sugóparti Tudósparty a VTK-n

 

Az idei évben tartja 10 éves jubileumát a „SugóParti TudósParty” előadássorozat, amelynek aktuális programjára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán került sor, szeptember 6-án. 

Az esemény főszervezője, Gálai Antal elmondta: nagy örömére szolgál, hogy a 10 éves jubileumi előadást az intézmény falai között tarthatják, és reméli, hogy a későbbiekben további szakmai előadásokat is rendeznek majd a bajai campuson. A rendezvényen Meskó András, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar oktatója a tartószerkezetek modellezéséről tartott prezentációt. A szakember hurkapálcákkal és befőttes gumikkal illusztrálta a tartók hajlítási, csavarási igénybevételeit, majd bemutatta a számítási elveket. A jubileumi előadáson a VTK tanulóin és oktatóin kívül a bajai III. Béla Gimnázium, valamint a Szent László ÁMK diákjai is részt vettek. A prezentációról a TIT (Tudományos Ismeretterjesztő Társulat) is készített felvételt, pont úgy, ahogy anno, tíz évvel ezelőtt a Bajai TV Rózsa Pál, a hazai matematikaoktatás legendás professzorának előadásáról. Ezzel a rendezvénnyel az ő emléke előtt tisztelegtek volt diákjai.

Az eredeti programsorozat annak idején az Eötvös József Főiskola Könyvtár projektjén keresztül valósult meg, amely több éven keresztül adott otthont tudományos, szakmai előadásoknak.

Szöveg és fotó: Tamaskó-Juhász Gabriella


Címkék: vtk tudós