NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Vízügyi szakembereknek szervezett vezetőképzést a VTK

Az év végén, egész novemberben és decemberben különböző témájú, vízügyi továbbképzéseket tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara az Országos Vízügyi Főigazgatóság szakemberei részére.

A képzések kifejezetten a vezető beosztású dolgozóknak szóltak, amelyeken többek között a vezetők személyiségét, kompetenciáit és érvényesülésének sikertényezőit, valamint a vezetői szerepek és stílusok kérdésköreit járták körbe az előadók. A Kar oktatói közül Zsuffa István főiskolai docens, valamint Ficsor Johanna tudományos segédmunkatárs a hidrológiai és hidrodinamikai modellezés témájában tartottak előadásokat. Krikovszky Sándor, gyakorlati oktató szakterületéről, a beépített, illetve a mozgóhajós, Doppler-elven működő ADCP és egyéb mérőműszerek üzemeltetéséről és használatáról beszélt prezentációiban. Kovács Péter, főiskolai docens a Duna-medence földrajza témakörben „Európa és a Duna vízgyűjtő területe”, valamint a „Kárpát-medence a Duna vízgyűjtő területén” címmel tartott továbbképzést a vezetőknek.

Az elméleti oktatás mellett az OVF és a hozzá tartozó, az egész ország területét lefedő 12 Vízügyi Igazgatóság munkatársai érzelmi intelligencia, illetve személyes hatékonyság tréningeken is részt vettek. A kurzusok végeztével, a személyes oktatáson kívül, E-learning képzésben is részesültek az érintettek.

 

Fotó és szöveg: Tamaskó-Juhász Gabriella