NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Évet értékeltek a Víztudományi Karon is

 

Évet értékeltek a Víztudományi Karon is

Számos hazai és nemzetközi vízügyi rendezvény megszervezésben is aktívan közreműködött idén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara, amely az oktatói és kutatói munkában is előrébb tudott lépni. A kar bajai campusán tartott ünnepségen Bíró Tibor értékelte a 2019-es évet és megköszönte kollegáinak az egész éves munkáját.

„Ne feledjük, a változás jó, ha ugyanis nem változnak a dolgok, az a fejlődés akadályát jelenti” – hangsúlyozta köszöntő beszédében a dékán. Bíró Tibor kiemelte az oktatói-kutató állomány sikereit, amelynek köszönhetően egyre többen szereznek a Karon belül doktori és habilitációs fokozatot, valamint folyamatosan növekszik a szakok száma is. A dékán szerint mindezek az egyetemi integráció fontos lépései.

Elhangzott, hogy az elmúlt évben sikeres tanácskozások megszervezésében és közreműködésében is részt vett a Víztudományi Kar. Többek között az őszi Budapest Water Summit felvezető eseményeként „Víz, béke, fejlődés” címmel rendeztek konferenciát, ahol Szöllősi-Nagy András professzort, az NKE Víztudományi Karának oktatóját köszöntötték. A világtalálkozón oktatókkal és diákokkal képviseltette magát a Kar, valamint az egyetem szakértői különböző panel beszélgetések keretein belül osztották meg véleményüket a szakma képviselőivel. A tudomány havában a vízválság megelőzéséről tartottak fórumot, illetve második alkalommal adott helyet a bajai campus az Országos Települési Csapadékvíz-gazdálkodási Konferenciának, valamint a hazai és határon túli vízügyi szakemberek találkozójának. Elhangzott, hogy ezen események országosan is nyomot hagytak a vízügyi szakmában, és fontos kérdésekre, esetleges megoldásokra hívták fel a társadalom figyelmét.

Bíró Tibor reményének adott hangot, hogy a Kar hallgatói létszámának növekedése jövőre sem áll meg, és még több külföldi diákot vonzhat be a következő évben induló nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia mesterszak, amely kifejezetten a vízügyben már dolgozó, az NKE és más egyetemek vízképzéseiben végzett szakembereket célozza meg. A VTK idén a külső cégeknek végzett kutatómunkák mellett együttműködési megállapodást kötött például a Debreceni Egyetemmel, amelynek köszönhetően a jövő évben is számos kutatási lehetőség áll majd a Kar munkatársai előtt.

A dékán beszédében elmondta, fontos az ünnepek előtt átszellemülni, a munkát félretenni és a családdal, szeretekkel töltött időre összpontosítani, hogy a következő esztendőt lendületesen és energiával telve lehessen elkezdeni.

Szöveg és fotó: Tamaskó-Juhász Gabriella


Címkék: vtk