NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

A közösséget szolgáló alapítványok támogatásában vett részt a Víztudományi Kar

A Víztudományi Kar mindig is fontosnak tartotta a rászorulók megsegítését és az őket segítő alapítványok támogatását. Ez a jelenleg kialakult helyzetben sincs másként.

A Kar támogatását fejezte ki a Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft. irányába, amely kezdeményezésére online aukció indult a múlt héten. A cég a járványügyi helyzetben az egészségügyben dolgozókat, valamint a helyzet kezelésében kimagasló és kemény munkájukkal részt vevő szervezeteket kívánta támogatni.

„A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara tudományos hátterével és oktatási kapacitásával áll ki  a magyar vizekért és az emberekért. Ebben a járványhelyzetben a vízbiztonságnak kiemelkedő szerep jutott, így a vízipar szereplői is aktívan részt vesznek a kihívás leküzdésében. Ennek fantasztikus példáját látjuk a Hawle cég felajánlásában, mely igazán nemes cselekedet!” – fogalmazta Bíró Tibor, a VTK dékánja az online aukció méltatásában.

A rendezvény során öt darab, a cég által gyártott zöld és fehér színű tűzcsapot ajánlott fel eladásra online aukcióján, amelyet május 18–22. között tartottak. „A tűzcsapfej zöld színe az Élet jelképe; amelynek kereszt formája a Remény és a Szeretet szimbóluma. A fehér szín tisztelgés az egészségügyben dolgozók előtt. Reményeink szerint a tűzcsap – mint műtárgy – felhívja a figyelmet a vízellátás és katasztrófavédelem kiemelt fontosságára is.” – írta Galambos Péter, a cég ügyvezető igazgatója.

Az aukción befolyt teljes összeggel a következő alapítványokat támogatják:

-      Országos Mentőszolgálat Alapítvány

-      Bethesda Gyermekkórház Alapítványa

-      Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület

-      Pro Infectologia Alapítvány

-      Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoport „Segítsünk egymásnak“

Kép: Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft.

Szöveg: Tamaskó-Juhász Gabriella


Címkék: vtk támogatás