NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Rendkívüli biztonsági intézkedések betartásával folytak a záróvizsgák a Víztudományi Karon

A kialakult pandémiás helyzet következtében az eddig megszokott rendszertől eltérően, rendkívüli biztonsági intézkedések szigorú betartásával, két nap leforgása alatt tartották meg a Karra érkező közel 70 hallgató záróvizsgáját.

Mind a záróvizsga-bizottság, mind pedig a vizsgára érkező hallgatók szájmaszkot viseltek, megtartották a kellő távolságot, valamint a vizsgázók csak a záróvizsga ideje alatt tartózkodhattak a campus területén. A záróvizsga két részből állt: a szakdolgozat értékeléséből, továbbá a szakdolgozat tématerületével és a hallgató szakjának vagy szakirányának ehhez kapcsolódó tématerületeivel összefüggő szakmai feladat megoldásából, amely alkalmas volt a képzési és kimeneti követelményekben előírt kompetenciák elsajátításának értékelésére. A szakmai feladat írásbeli elkészítésére 120 perc állt rendelkezésre, amelyet a záróvizsga-bizottság a leadást követő négy órán belül értékelt. A záróvizsga végeredménye (érdemjegye) a szakdolgozat osztályzatának és szakmai feladat vizsgarész értékelésének számtani átlagából került kiszámításra, melyről a vizsga értékelését követő két órán belül Neptun üzenetben értesítették a hallgatókat.

A sikeres záróvizsgát tett hallgatók oklevélátadó ünnepségét július 14-én tartják a Karon. A koronavírus járvány miatt a korábbi hagyományoktól eltérően, hozzátartozók részvétele nélkül kerül sor az eseményre.

Fotó és szöveg: Tamaskó-Juhász Gabriella


Címkék: záróvizsga