NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

VTK-s előadók a Nivex Vízexpón

A NIVEX 2021 Ivóvíz Expót szeptember 9-én tartották Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kupolatermében. Az esemény hivatalos fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter volt.

 A rendezvényen a Víztudományi Kar részéről Dr. Szöllősi-Nagy András, a Víz- és Környezetpolitikai Tanszék professzora „Víz: A 21. század nagy kihívása – Merre megyünk? Mit tehetünk?” címmel tartott előadást, majd Goda Zoltán, a Vízellátási és Csatornázási Tanszék tudományos segédmunkatársának előadását hallgathatták meg „Az éghajlatváltozás lehetséges hatásai a parti szűrésű vízbázisokra” címmel. Az előadásokat - Dr. Szöllősi-Nagy András vezetésével - kerekasztal beszélgetés követte, Goda Zoltán tudományos segédmunkatárs szintén részt vett a programon. A kerekasztal beszélgetés témája az ivóvíz szolgáltatás helyzete volt.

A NIVEX célja, hogy az évente ismétlődő rendezvénnyel előmozdítsa Magyarország és a régió ivóvízkultúrájának fejlesztését, valamint a természetes vizek védelmét és fenntartható felhasználását. A konferenciát követően rendezték meg a Vízmustrát, illetve a NIVEX 2021 Díjért folyó Vízversenyt, melyen 14 országból, közel 60 ásványvíz versengett.