NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Új mérőhajók segítik a szakmai munkát a VTK-n

Két új mérőhajóval bővült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karának (VTK) járműparkja idén ősszel. A beszerzés forrásáról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar bajai campusának fejlesztéséről szóló 1734/2018. (XII.18.) Korm. határozat rendelkezett.

A Kar birtokába került egy Porter gyártmányú BR750 típusú, egyidejűleg összesen 10 fő szállítására alkalmas alumínium kabinos mérőhajó, és egy Aluboat gyártmányú KÓCSAG S típusú egyidejűleg 5 fő szállítására alkalmas alumínium csónak, amely a sekélyebb, nehezen megközelíthető helyeken végzett mérésekhez és mintavételekhez nyújt segítséget.

A kabinos mérőhajó munkaterében került elhelyezésre többek között egy a vízsebesség méréshez szükséges ADCP, valamint egy fejlett többsugaras medermérő berendezés is. Ennek köszönhetően a  készülékek működtetése biztonságos szél- és eső védett környezetben történik, mindezzel elősegítve a magas színvonalú oktatási és kutatási munkák végrehajtását.

A beszerzés részét képezte egy-egy hajó és csónakszállító tréler is, amelyek a hajók biztonságos és szabályszerű szállítását szolgálják.


Címkék: mérőhajó