Elnökség - Bemutatkozás

Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Víztudományi Kar
HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

NKE-VTK HÖK BEMUTATKOZÁS

„A Víztudományi Kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „legifjabb” egysége, 2017. február 1-jén kezdte meg működését Baján.”

„Ennek megfelelően a Karon működő Hallgatói Önkormányzat egy rendkívül dinamikusan fejlődő aktív szervezet. Fontosnak tartjuk hallgatótársaink érdekképviseletét, valamint kiemelkedően figyelünk arra, hogy a legjobb tudásunk szerint szervezzük számukra, számotokra a programjainkat melyekkel nem titkolt célunk, hogy felejthetetlenné tegyük az Egyetemen töltött éveiteket.”

A felsőoktatási intézményekben a hallgatói érdekek képviseletére - a felsőoktatási intézmény részeként - hallgatói önkormányzat működik.
A HÖK a hallgatókat hivatott képviselni. A képviselőket a kar hallgatói választják meg, akinek személye lehet bármilyen hallgató, aki érvényes pályázatot ad le a választási időszakban és megfelel az EHÖK alapszabály 50. §-ban felsorolt feltételeknek.

A HÖK Feladata

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra; hidat képeznek a hallgatók és az egyetemi oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviselik a hallgatók érdekeit. A hivatalos ügyek intézése mellett a HÖK feladata a közösségépítő programok szervezése is, amelynek elsődleges célja a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.

A HÖK Bizottságai

A HÖK munkáját jelenleg öt bizottság segíti:

  • Diákjóléti
  • Kollégiumi
  • Tanulmányi
  • Sport- és Kulturális
  • Kommunikációs

A bizottsági tagok és a választmány együtt szoros közösséget alkot; a közös munka eredményeként gyorsabban tudunk minden adódó helyzetre reagálni.

A bizottságok segítségével bonyolítja le a HÖK a kollégiumi felvételt, a támogatások és ösztöndíjak odaítélését, valamint a rendezvények szervezését. A HÖK-ön belül még számos bizottság működik, amelynek tagjaihoz az adott problémával, kérdéssel bármikor fordulhattok. A Bizottságok fül alatt találjátok meg a részletes tevékenységeket.

Kik is a HÖK-ösök?

Mi is hallgatók vagyunk, tanulunk, bulizunk, vizsgázunk…néha el sem jutunk odáig. Ami az egészben az extra, hogy nap mint nap azon vagyunk, hogy ti is és mi is a legtöbbet tudjuk kihozni az egyetemen töltött évekből. A segítségetekkel mindent megteszünk, hogy lerakjuk újból és újból az alapkövét azoknak a feltételeknek, amitől felejthetetlen emlék marad NKE-s hallgatónak lenni.

 

Bemutatkozás:

Bemutatkozik a választmány:

A választmány HÖK legfőbb döntéshozó szerve. Az üléseken döntések születnek, ötleteket kerülnek megbeszélésre, hogy minél színesebb, izgalmasabb programokat kínáljunk mindenkinek. Ők is hallgatók, akik szeretnének segíteni a többieken, ezért vállalták a tisztséget.

Az Elnökség

Két Választmány ülés között mi irányítjuk HÖK-t. Bármivel lehet keresni minket, mindig szívesen segítünk!

Huncsik Dániel
Elnök

Elérhetőség: Huncsik.Daniel@uni-nke.hu

Huncsik Dániel vagyok, harmadéves építőmérnök hallgató. Már elsőéves korom óta a HÖK tagja, és alelnöke vagyok, jelenleg pedig második elnöki ciklusomat töltöm. Mindig is fontos szerepet töltött be az életemben a közösség, ezért is jelentkeztem már gólyaként a választmányba. Célom elnökként is egy határozott és produktív közösség felépítése, mellyel hatékonyan képviselhetjük a hallgatók érdekeit, megteremtve azt a közeget, melyben az itt töltött évek meghatározó élménnyé válnak számotokra! Kérdéseitekkel bármikor fordulhattok hozzám, valamint a csapat bármely tagjához bizalommal!

Lucz Richárd
Elnökhelyettes

Elérhetőség: Lucz.Richard@uni-nke.hu

Lucz Richárd vagyok, másodéves környezetmérnök hallgató. Úgy éreztem már egyetemi tanulmányaim kezdetén, hogy szeretnék aktív tagja lenni az egyetemi hallgatói életnek, így jelentkeztem választmányi tagnak, majd hallgató társaim javaslatára beadtam pályázatomat a Sport- és Kulturális ügyekért felelős alelnöki posztra. Majd második évemben Általános alelnöki pozíciót nyertem el. Munkám során a legfőbb cél, az egyetemi élet színesebbé és változatosabbá tétele, diáktársaim és a HÖK segítése.

 Nagy Zétény
Gazdálkodási- és szociális ügyekért felelős alelnök

Elérhetőség: Nagy.Zeteny@uni-nke.hu

Nagy Zétény vagyok, harmadéves építőmérnök hallgató. A Hallgatói Önkormányzat tagjai idei évtől lettem, illetve a Gazdálkodási- és szociális ügyekért felelős alelnöki pozíciót is idén nyertem el. Másodévesként jelentkeztem a Zsuffa István Szakkollégiumba, melyben már egy éve a pénzügyi vezetői posztot töltöm be. A legfőbb feladatom a kari hallgatói szociális, illetve anyagi ügyekkel kapcsolatos problémák kezelése. Idén szeretném elérni, hogy egy egységes, stabil rendszer kialakuljon, illetve a már elavult megoldásokat megújítani, reformálni.

 Makra István Gergő
Tanulmányi ügyekért felelős alelnök

Elérhetőség: Makra.Istvan.Gergo@uni-nke.hu

A nevem Makra István Gergő, negyedéves építőmérnök hallgató vagyok. 2020 őszén kerültem be a Választmányi Bizottságba, 2021 áprilisától töltöm be a Tanulmányi ügyekért felelős alelnöki posztot. Célom a hallgatóság és a vezetőség közötti folyékony információáramlás elősegítése, továbbá elsődleges feladatomnak tekintem, hogy segítsek megoldást találni a hallgatók közéleti- és tanulmányi problémáira.

Kozma Tibor Bence
Sport- és Kulturális ügyekért felelős alelnök

Elérhetőség: Kozma.Tibor.Bence@uni-nke.hu

Kozma Tibor Bence elsőéves vízügyi üzemeltetési mérnök hallgató vagyok, már a gólyatáborban is éreztem, hogy szeretnék a hallgatói önkormányzat tagja lenni, mert elvarázsolt milyen jó programokat szerveztek nekünk, ezért miután bekerültem a választmányba, egyből megpályáztam a sport és kultúráért felelős alelnöki tisztséget, mert ezt az érzést én is tovább szeretném adni hallgató társaimnak. Célom a lehető legjobb és legtöbb program szervezése a Víztudományi Karon.

Bense Marcell
Kollégiumi ügyekért felelős alelnök

Elérhetőség: Bense.Marcell@uni-nke.hu

Bense Marcell vagyok, másodéves, építőmérnök szakos hallgató. Szabadidőmet szeretem sporttal tölteni, legyen az futás vagy túrázás. A Hallgatói Önkormányzatnak 2021 őszén lettem a tagja, illetve a Kollégiumi ügyekért felelős alelnöki tisztséget töltöm be. A kollégisták problémáit továbbítom a kollégiumvezetőnek, akivel igyekszünk mindig a lehető legjobb megoldást találni. A Kollégiumi Bizottsággal vállvetve ügyelünk arra, hogy a kollégisták betartsák a házirendet. Fontosnak tartom, hogy a kollégium a hallgatóknak egy kellemes környezet legyen pihenésre, tanulásra és szórakozásra egyaránt.

Somogyi Anna
Irodavezető

Elérhetőség: Somogyi.Anna@uni-nke.hu

Somogyi Anna vagyok, harmadéves hallgató, építőmérnök szakon. A Hallgatói Önkormányzat tagjai tavalyi évtől lettem, illetve az Irodavezetői pozíciót is tavaly nyertem el. Első évesként jelentkeztem a Zsuffa István Szakkollégiumba, melyben már két éve vezetőségi tag vagyok, illetve Szakkollégista társaim megszavazták a bizalmat számomra, így a tavalyi évtől az elnöki pozíciót töltöm be. Irodavezetőként fő feladatom segíteni az elnök munkáját, valamint elkészíteni a választmányi ülések dokumentációit, hasonló minőségi módon, mint ahogy ezt elődöm is végezte. Fontos célomnak tartom még a Szakkollégium és a Hallgatói Önkormányzat még szorosabb együttműködését.