NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

HÖK feladatok, célok

Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Víztudományi Kar
HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

NKE-VTK HÖK BEMUTATKOZÁS

„A Víztudományi Kar a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „legifjabb” egysége, 2017. február 1-jén kezdte meg működését Baján.”

„Ennek megfelelően a Karon működő Hallgatói Önkormányzat egy rendkívül dinamikusan fejlődő aktív szervezet. Fontosnak tartjuk hallgatótársaink érdekképviseletét, valamint kiemelkedően figyelünk arra, hogy a legjobb tudásunk szerint szervezzük számukra, számotokra a programjainkat melyekkel nem titkolt célunk, hogy felejthetetlenné tegyük az Egyetemen töltött éveiteket.”

A felsőoktatási intézményekben a hallgatói érdekek képviseletére - a felsőoktatási intézmény részeként - hallgatói önkormányzat működik.
A HÖK a hallgatókat hivatott képviselni. A képviselőket a kar hallgatói választják meg, akinek személye lehet bármilyen hallgató, aki érvényes pályázatot ad le a választási időszakban és megfelel az EHÖK alapszabály 32. §-ban felsorolt feltételeknek.

A HÖK Feladata

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra; hidat képeznek a hallgatók és az egyetemi oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviselik a hallgatók érdekeit. A hivatalos ügyek intézése mellett a HÖK feladata a közösségépítő programok szervezése is, amelynek elsődleges célja a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.

A HÖK Bizottságai

A HÖK munkáját jelenleg három bizottság segíti:

  • Diákjóléti
  • Kollégiumi
  • Tanulmányi

A bizottsági tagok és a választmány együtt szoros közösséget alkot; a közös munka eredményeként gyorsabban tudunk minden adódó helyzetre reagálni.

A bizottságok segítségével bonyolítja le a HÖK a kollégiumi felvételt, a támogatások és ösztöndíjak odaítélését, valamint a rendezvények szervezését. A HÖK-ön belül még számos bizottság működik, amelynek tagjaihoz az adott problémával, kérdéssel bármikor fordulhattok. A Bizottságok fül alatt találjátok meg a részletes tevékenységeket.