NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Országos Belvízvédelmi, Vízrendezési és Vízhasznosítási konferencia a Víztudományi Karon

Országos Belvízvédelmi, Vízrendezési és Vízhasznosítási Konferenciát tartott az NKE Víztudományi Kara (VTK) március 6-8. között. A rendezvény szakmai programját az Országos Vízügyi Főigazgatósággal közösen alakította ki a VTK.

A konferencia a vízrendezés számos aktuális témájával foglalkozott. Szó volt többek között a vízjogi engedélyezések kérdéseiről, a tározási feladatokról, a meliorációs rendszerek állapotértékeléséről, a távérzékelési eszközök alkalmazhatóságáról, valamint a folyamatban lévő beruházások értékeléséről is.

A vízhasznosítási szekció elsősorban az öntözésfejlesztés és az öntözési stratégia köré épült fel. Külön hangsúlyt kapott az aszálymonitoring és az objektumazonosítás kérdésköre.

A három napos esemény része volt egy felsőoktatási vízrendezési konferencia is, ahol azok az intézmények mutatták be legújabb kutatási eredményeiket, amelyekkel a Víztudományi Kar az elmúlt évben aktív kapcsolatot ápolt. Az előadók között voltak a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint az Öntözési és Vízgazdálkodási Önálló Kutatási Osztály kutatói. A konferenciát Prof. Dr. Padányi József, az NKE tudományos rektorhelyettese nyitotta meg.

A tudományos előadások sorát két NKE hallgató bemutatója zárta. A Víztudományi Kar fiatal tehetségei az adaptív talajvízszint-szabályozás és a belvízdinamika témaköreiben mutatták be kutatási eredményeiket. 

Szöveg és fotó: VTK


Címkék: konferencia VTK