NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Ünnepi megemlékezés a Víztudományi Karon

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját önálló rendezvénnyel ünnepelte aVíztudományi Kar.
Dr. Bíró Tibor dékán beszédét Kossuth Lajos szavaival kezdte, „A múlt a jövendőnk tükre”, majd a március 15-i nap fontos mozzanatait idézte fel.A korabeli történelmi szereplők közül a Baján, illetve az intézmény falai közt ismerős neveket említette meg, majd kiemelte, hogy a „vizes szakma is bővelkedik olyan emberekben, kik egyaránt voltak nagyszerűmérnökök, kiemelkedő erkölcsű és áldozatkész hazafik”. Az ünnepi gondolatokat Jókai Mór szavaival zárta:„Kell, hogy történjen! Olyan csodák, amiket tíz nemzedék megemlegessen. Példákat kell adni ennek a nemzetnek, amik a szíveket megerősíték.”
A dékáni gondolatokat Magdali Anna népdal összeállítása követe, majd Tompa Márton előadásában Petőfi Sándor: A szabadsághoz című verse hangzott el.Az ünnepi megemlékezés a Nemzeti Dal elhangzásával zárult.

Baja Város Önkormányzata szervezésében, 2018. március 15-én Baján a Petőfi-szigeten került sor az ünnepi megemlékezésre. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar nevében, Dr. Cimer Zsolt oktatási dékánhelyettes és Letenovicsné Polyák Andrea mb. dékáni hivatalvezető helyezett el megemlékező koszorút a Petőfi szobornál.

Fotó: baja.hu, vtk


Címkék: vtk márc15