NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Külföldi oktatók látogattak az NKE bajai campusára

A két hetes International Teaching Week keretein belül külföldi oktatók látogattak december 3-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karára.

A világ különböző pontjairól érkező tanárokat Bíró Tibor, a Kar dékánja köszöntötte.  A dékán az intézmény rövid bemutatása után, a nemzetközi együttműködések támogatásáról biztosította a különböző területekről érkező szakembereket. A köszöntőt követően Tamás Enikő Anna, a nemzetközi kapcsolatokért is felelős főiskolai tanár bemutatta a város nyújtotta oktatási lehetőségeket, a tanszékek tevékenységi köreit, valamint a Kar kutatási tevékenységeit. A campusra érkező oktatókat leginkább az oktatási rendszer és a főbb tantárgyak érdekelték, melyre a nyári egyetem, a különböző kurzusok és mérőtáborok prezentálása által kaptak választ. A diploma utáni élet lehetőségeiről szintén megbizonyosodhattak, hiszen ahogy Tamás Enikő Anna elmondta, a Karon megszerzett mérnöki diplomával rendelkezők mind az állami, mind pedig a magánszektorban egyaránt el tudnak helyezkedni.

Az elméleti bemutató után egy, a campust körbejáró túra keretein belül, a vendégek a gyakorlatban is megtekinthették a Kar mérőberendezéseit és laboratóriumait.

Fotó és szöveg: Tamaskó-Juhász Gabriella