NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Átvették oklevelüket a Víztudományi Karon végzett hallgatók

Idén összesen hatvan nappali, illetve levelező tagozatos hallgató kapott diplomát az NKE Víztudományi Karán. A frissen végzettek különleges körülmények között, az eddigi hagyományoktól eltérően vehették át okleveleiket. A még mindig fennálló biztonsági intézkedések következtében az idei rendezvény hozzátartozók részvétele nélkül, kisebb létszámú résztvevőkkel zajlott le.

A két időpontban zajló oklevélátadón elsőként az építőmérnöki alapképzési szakosok, valamint a vízellátás-csatornázási szakmérnökök, majd az árvíz- és belvízvédelmi szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók kapták meg oklevelüket, a friss diplomásokat a VTK dékánja, Bíró Tibor köszöntötte. Habár a megjelentek még főiskolai keretek között kezdték meg tanulmányaikat, diplomájukat már egyetemi körökben vehették át. „A mai nappal mondhatjuk, hogy a történelem részeseivé váltak, hiszen megtapasztalhatták a tanszéki struktúra kialakulását és megerősödését, ezáltal pedig az intézmény egyetemi Karrá válását. A mai hazai vízügyi felsőoktatás nemzedékeken keresztül elkíséri a szakmát. A vízügyi szolgálatnak most már Önök is a részesei” – hangsúlyozta a Bíró Tibor. A végzős hallgatók olyan tudásra tettek szert a Víztudományi Karon, amellyel a jövőbeli szakmai pályafutásukat alapozták meg. A hazai vízügynek szüksége van a Víztudományi Kar kutatásfejlesztési kapacitására, mondhatni, az intézmény az utóbbi évek eredményeinek köszönhetően a vízügyi szolgálat felsőoktatási bástyájává vált.

A Kar vezetője háláját fejezte ki az oktatók, valamint a hallgatók felé a távolléti oktatás során tanúsított kitartásukért, illetve sikeres szakdolgozataik és záróvizsgájuk miatt, hogy a nehéz helyzetben is minden tekintetben megállták a helyüket. „A szokatlan körülmények miatt nem tudom személyesen kifejezni hálámat családtagjaiknak, de nem szabad szó nélkül hagyni, hogy sikereikben az ő támogatásuk szintén elengedhetetlen volt” – mondta beszédében Bíró Tibor, aki hozzátette: „nem szabad megállni, a diploma megszerzésével rengeteg lehetőség nyílt meg Önök számára, mind a Karon fellelhető mester-, mind a szakirányú továbbképzések keretein belül.”

 

Szöveg: Tamaskó-Juhász Gabriella

Fotó: Szilágyi Dénes