NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Szerves mikroszennyezők a vizekben

A modern társadalom hatalmas mennyiségben használja a szintetikus, szerves anyagok körét, felhasználásuk széles spektrumot ölel fel az élelmiszer-termeléstől és -tartósítástól kezdve az ipari tevékenységen át a humán- és állatgyógyászatig. A második világháború óta az antropogén eredetű kémiai szerek száma drasztikusan emelkedett. A vegyi anyagok használatával párhuzamosan számos anyag káros hatására is fény derült.A lakosság egyre tudatosabb, nő az igény a természet és az egészség meg­védésére, egyre többen ismerik fel, hogy csökkenteni kell a kémiai szennyezések mértékét. Mindemellett fontos megtalálni az egészséges egyensúlyt az ember által létrehozott mesterséges anyagok használata és környezetünk egészségének fenntartása között. Ehhez kellő ismerettel kell rendelkeznünk a minket körülvevő környezetről és a benne található szennyező anyagokról, köztük az utóbbi időben komoly aggodalmakat okozó szerves mikroszennyezőkről. Jelen tankönyv célja, hogy összefoglalja a legfrissebb, szerves mikroszennyezőkkel kapcsolatos ismereteket, és átfogó, objektív forrásul szolgáljon a legújabb tudományos eredményekről.

A Víztudományi Kar gondozásában megjelent könyv nem csak a témával most ismerkedő olvasónak nyújt segítséget, de a szakemberek számára is hasznos összefoglaló mű. A könyv digitális formában, ingyenesen elérhető az NKE Közszolgálati Tudásportálon, valamint a Víztudományi Kar weboldalán.

A tankönyv az EFOP-3.6.1-16-2016-00025 projekt (A vízgazdálkodási felsőoktatás erősítése az intelligens szakosodás keretében) támogatásával készült.

 


Címkék: tankönyv