NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Bemutatták tudományos munkáikat a hallgatók

Bemutatták tudományos munkáikat a hallgatók

 

A Kari Tudományos Diákköri Konferencia (KTDK) tavaszi fordulóját az online térben rendezte meg a Víztudományi Kar, április 21-én. A rendezvényt Bíró Tibor dékán és Tamás Enikő Anna egyetemi docens nyitotta meg. Dékán úr elmondta, hogy a következő Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Szekció megrendezésének jogát a Víztudományi Kar nyerte el, ezért is fontos a mostani intézményi TDK-n való szereplés. Dékán úr arra bíztatta a hallgatókat, hogy bátran, határozottan mutassák be azt a tudományos munkát, amit elvégeztek. Mint mondta, ezután is nagy figyelmet fordítanak az intézményi tudományos diákköri tevékenység támogatására. Tamás Enikő Anna egyetemi docens, a TDK bíráló bizottságának elnöke elmondta, ebben a félévben 9 hallgató nyújtotta be munkáját a Kari Tudományos Diákköri Konferenciára. Elismerését fejezte ki, hiszen a konferenciára jelentkezők tanulmányaik mellett tudományos munkát is végeztek. Mindenkit nyugodt, tárgyilagos előadásra buzdított.

Elsőként Falusi Fanni „Szennyvíztisztítási technológiában alkalmazott kiegyenlítő medence levegőztetésének vizsgálata numerikus áramlástani módszerekkel” című előadását hallgathatták meg, majd Pesel Márton a geofizikai monitoring vízgazdálkodásban való alkalmazásába nyújtott betekintést. Egri Viktória csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos számításait ismertette, ezt követően Földvári Gábor „A beton anyagtulajdonságainak változása kivitelezési hibák során, elégtelen utókezelés hatása vízépítési betonok esetén. Nyomószilárdság és vízzáróság változása” című munkáját mutatta be. Bene Mariann a Gástyási öntözőrendszer Nagykunsági főcsatornára történő átkapcsolásának tanulmánytervét vázolta fel, majd Sebestyén Miklós „Jeges árvizek és az ellenük történő védekezés a Kárpát-medencében” című munkáját ismerhették meg. Berkó Anna a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság öntözésfejlesztéséről tartott előadást, Tompa Márton folyókon mért pontbeli vízsebességek időátlagolt vizsgálatát mutatta be. Végül Nádudvari Gábor „Árvízvédelmi gyakorlópálya megvalósításának és üzemeltetésének vizsgálata” című munkáját ismerhették meg a konferencia résztvevői.

A KTDK Bíráló Bizottság tagjai: Tamás Enikő Anna egyetemi docens, Lepsényi Ákos adjunktus, Goda Zoltán tudományos segédmunkatárs és Makra István hallgató.

1. helyezett: Falusi Fanni

2. helyezett: Földvári Gábor

3. helyezett: Bene Mariann és Egri Viktória

Berkó Anna, Sebestyén Miklós és Tompa Márton egyetemi különdíjban részesült. Nádudvari Gábor és Pesel Márton a FIRE-CHEM Kft. különdíját kapta. Az országos TDK-n való részvételre Falusi Fannit és Földvári Gábort javasolta a Bizottság.

Gratulálunk az elért eredményekhez!


Címkék: ktdk