NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Új tankönyvvel gazdagodott a vízügyi felsőoktatás

 

Új tankönyv jelent meg a Víztudományi Kar gondozásában. A Vízszerzés, víztisztítás című könyvet azzal a céllal hozták létre, hogy bemutassa a hazai víznyerési és víztisztítási létesítményeket és technológiákat – a vízszerzés módjaitól és műtárgyaitól kezdve, a víztisztítási alapfolyamatokon keresztül, a víztisztító telepek kialakításáig és üzemeltetéséig.

A tankönyv elsősorban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar, vízügyi üzemeltetési mérnöki alapképzésének oktatási anyagaként szolgál, azonban haszonnal forgathatják a gyakorló „vizes” mérnökök, a vízszerzés, víztisztítás és -szolgáltatás területén dolgozó szakemberek is, és mindenki, aki elhivatottságot érez, hogy ezzel a területtel foglalkozzon. A szerzők igyekeztek a témaköröket úgy bemutatni, hogy előképzettség nélkül is könnyen érthetők legyenek, a fejezetek végén ellenőrző kérdések segítik a téma feldolgozását, áttekintését és elsajátítását.

A könyv nem csak a témával most ismerkedő olvasónak nyújt segítséget, de a szakemberek számára is hasznos összefoglaló mű, mely digitális formában, ingyenesen elérhető az NKE Közszolgálati Tudásportálon, valamint a Víztudományi Kar weboldalán.

A tankönyv az EFOP-3.4.3-16-2016-00003 projekt (Stratégiai oktatási kompetenciák minőségének fejlesztése a felsőoktatásban, a megváltozott gazdasági és környezeti feltételekhez történő adaptációhoz és a képzési elemek hozzáférhetőségének javításáért) támogatásával készült.


Címkék: vtk tankönyv