NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Vendégoktató a mesterkurzuson

 

Léna Salamé mesterjogász Párizsból érkezett Budapestre december első felében, hogy vendégtanárként  részt vegyen a Nemzetközi vízpolitika és vízdiplomácia MA kurzus oktatási programjában, amelynek keretében nappali és levelező tagozatos hallgatókat oktatott.

 Madame Salamé szakterülete a vízjog, valamint a vízkonfliktusokhoz kapcsolódó diplomáciai tárgyalások módszertana és gyakorlata. A bejrúti Egyetemen és a párizsi Sorbonne-on végzett tanulmányai után az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Programjában (IHP) dolgozott tizenhét évig. Kulcsszerepe volt a PCCP (From Potential Conflicts to Cooperation Potential) IHP program felépítésében, ami egyben az UN World Water Assessment Programme (WWAP) konfliktus feloldással foglalkozó fontos része. Több, mint száz konfliktuskezelési tréning-program kidolgozása fűződik a nevéhez. Jelenleg a Genfi Egyetem Geneva Water Hub programjában dolgozik, mint konzultáns.

Ittléte alatt részt vett a Planet Budapest 2021 programon, és több napon át tartott konfliktuskezelő kurzust hallgatóinknak az International legal and decision-making simulation című tárgy keretében, találkozott és tárgyalt az oktatóinkkal a további együttműködési lehetőségekről, valamint a tavaszi kurzusokról.