NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2022

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2022-ben is csatlakozik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz. A Víztudományi Kar 2022. szeptember 30-án, pénteken 15 órától várja az érdeklődőket a bajai campusán.

A Sugovica partra látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a VTK mérőhajójával és új eszközeivel. "Mit rejt a Sugovica?"  
A Víztechnológiai Oktatóbázison betekintést kaphatnak az oda látogatók a víztisztítás rejtelmeibe, feltárul a mikroszkópok világa. Labortechnikai bemutatónkon ismét találkozhatnak a MINI mobil hidraulikai csatorna keresztkérdéseivel, valamint legújabb eszközeinkkel. „Lakatra zárt iroda” névvel vár minden kalandvágyó érdeklődőt mérnöki szabadulószobánk.  Műszerkiállításunkon tanúi lehetnek múlt-jelen-jövő találkozásának, kipróbálhatják a drónszimulátort, és a kicsik nagy kedvencét, a digitális homokozót.

A Kutatók Éjszakája idén sem múlhat el tudományos előadások nélkül. Ezúttal olyan aktuális témákban kaphat tájékoztatást, mint a „Vízhiány – Elfogyhat a víz Magyarországon?”; a „Tudatos energiafelhasználás a válság küszöbén”; a „Mesterséges intelligencia a vízjelzésben”; és a „Láthatatlan hősök a vizekben: az algák világa”.

Az idén is mérjük a zajszintet és a levegő tisztaságát is megnézzük az Akusztika Kft. jóvoltából. Érdekes kiállítással készül a Suzuki Marine képviselet, a fenntartható fejlődéshez és a környezettudatossághoz kapcsolódó, mikroműanyagszűrős berendezéseikkel, illetve kutatásaikkal.

A művészetek rajongóit is várjuk a Mecsek Fotóklub „IX. Mecsek Szalon” – kiállításának megnyitóján.

A Campus kiállításai és bemutatói helyszíni regisztrációhoz kötöttek.
A szakmai előadásokra történő online regisztráció a Kutatók Éjszakája weboldalon érhető el.

PROGRAMOK

SZAKMAI ELŐADÁSOK   *   KIÁLLÍTÁSOK   *   BEMUTATÓK