NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Baján végzett a vízügyi szakma „gerince” – oklevélátadó a VTK-n

Közel negyven végzett hallgató vehette át oklevelét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Kar (VTK) bajai campusán megrendezett ünnepségen, február 10-én.

Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár köszöntőjében gróf Széchenyi István gondolatait idézte: „A tudományos emberfő mennyiség egy nemzet igazi hatalma.”.

Hangsúlyozta, hogy a hallgatók „munkájukkal a magyar vízügy és vízgazdálkodás hatékony fejlődéséhez, végső soron a társadalom fejlődéséhez, és a nemzet gazdagodásához járulhatnak majd hozzá.”.

Bíró Tibor, a Kar dékánja beszédében kiemelte, hogy a „hazai vízügyi szolgálat és víziközmű szféra gerincét a Baján végzett mérnökök adják.” Két jeles évfordulóra hívta fel az oklevélátadón megjelentek figyelmét: 6 éves a Víztudományi Kar, 60 éves a bajai vízügyi felsőfokú képzés. Az évfordulókra ünnepséggel készül a VTK.

A köszöntő beszédeket követően az építőmérnök, környezetmérnök, és vízügyi üzemeltetési mérnök szakon, valamint az árvíz- és belvízvédelmi szakirányú továbbképzésen végzett hallgatók okleveleinek átadására került sor.

A hallgatók nevében Makra István építőmérnöki szakon végzett hallgató köszönt el: „Az elmúlt évek felkészítettek minket arra, hogy a nehéz helyzetekben is helytálljunk, tervekkel és reményekkel telve vágjunk bele a nagybetűs életbe.”.

Az ünnepséget követően a „friss diplomás” mérnökök a hagyománynak megfelelően magasba repítették kalapjaikat, majd családi körben folytatták az ünneplést.

Szerző és fotók: Bárdos Mónika


Címkék: oklevélátadó