NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Vízépítés és környezetvédelem - együtt vagy egymás ellen?

Izgalmas szakmai vitaest részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Zsuffa István Szakkollégium negyedéves programsorozatának zárórendezvényére március 25-én, a Víztudományi Kar Hallgatói Közösségi Terébe.

A programon Bíró Tibor dékán és Korponai János egyetemi docens a vízépítés és környezetvédelem témáját járták körül. A vitaest moderátora Vadkerti Edit docens volt. A diskurzusban a dékán az agrár és műszaki aspektust képviselte, míg a docens a hidroökológiai szempontok alapján érvelt. Számos fontos téma került előtérbe, a többi között a víztározás különböző lehetőségei, azok előnyei és hátrányai, valamint a megvalósítás nehézségei. A szakemberek mélyebb betekintést nyújtottak a tározás kérdésébe. A vita során felvetették a víztározás potenciális előnyeit, például a vízkészletek biztosítását szárazság idején, az energiatárolás lehetőségét és a mezőgazdasági öntözés fejlesztését. Ugyanakkor figyelmeztettek a tározás környezeti hatásaira, kitérve a természetes élőhelyek megváltoztatására és a vízminőség romlására.

A szakmai program az „NTP-SZKOLL-23-0047 számú a Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatása” című pályázat támogatásával valósult meg.