NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Víztudomány óvodásoknak

 

A Zsuffa István Szakkollégium hallgatói különleges módon emlékeztek meg a Víz Világnapjáról az érsekcsanádi óvoda nagycsoportosainak körében március 26-án. Az esemény során nemcsak a víz fontosságára hívták fel a figyelmet, hanem játékos és izgalmas módon is megismertették velük a vízgazdálkodás alapvető fogalmait és jelentőségét.

A Zsuffa István Szakkollégium hallgatói által kezdeményezett program fontos lépés a fiatal generációk körében történő környezeti tudatosság és felelősség kialakításában.

A program során a résztvevők egy érdekes kísérletbe is bekapcsolódhattak. Kiss János vegyész, a Víztudományi Kar munkatársa metilénkék indikátorral színezett vizet rázott össze. Az összerázott, vagyis oxigénnel érintkező víz megváltoztatta a színét, bemutatva ezzel az oxigén fontosságát és hatását a vízminőségre. Az óvodások a program végén apróbb ajándékokat kaptak, többek között a víz témáján alapuló színező füzetet is átvehettek a hallgatóktól.

Az esemény interaktív és tanulságos módon nyújtott élményt a gyermekek számára, és segített abban, hogy jobban megértsék és értékeljék a víz jelentőségét.

A szakmai program az „NTP-SZKOLL-23-0047 számú a Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatása” című pályázat támogatásával valósult meg.