NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Török kutató látogatott a Víztudományi Karra

Áprilisban tovább folytatódott a Ludovika Scholars Program, melynek keretében három ország négy kutatója érkezett Egyetemünkre.

2024. április 22. és április 27. között a Víztudományi Karra látogatott Erdal Coskun kutató, az Istanbul Kultur University Építőmérnök Karának adjunktusa.

A látogatás első napján a szakember a Regionális Együttműködési Osztály által szervezett programokon, majd egy Ludovika Campus túrán vett részt. A program folytatásaként a Víz- és Környezetpolitikai Tanszék oktatóival, kutatóival találkozott.

Erdal Coskun programja a Víztudományi Kar bajai campusán folytatódott, ahol kiemelt oktatók és kutatók körében ismerkedett meg a Víztudományi Kar oktatási és kutatási infrastruktúrájával, majd meglátogatta Baja és a környék szakmai szempontból fontos látványosságait.

A Víztechnológiai Oktató Bázison betekintést nyerhetett a betonszerkezeti vizsgálatok gyakorlatába, a kémiai laborgyakorlatok menetébe, majd a hidraulika laborban a gyakorlatok során használatos oktatási eszközöket, valamint a folyami mérések eszközparkját tekintette meg a kutató.

A bajai campuson a szakember szakterületéhez kapcsolódóan (a szerkezeti földrengéstechnika, földrengésekre való felkészültség, károk minimalizálása) két előadást tartott a kar hallgatói, kutatói, oktatói számára. Kedden a Zsuffa István Szakkollégium keretein belül „Machine learning applications in civil engineering”, majd csütörtökön „The impact of the 2023 Kahramanmaraş earthquake on different types of structures” címmel. Mindkét előadást igen nagy szakmai érdeklődés fogadott.

A program budapesti zárásaként Deli Gergely rektor fogadta a Ludovika Scholars Program keretében érkezett vendégelőadókat, kutatókat.

Erdal Coskun látogatása a Víztudományi Kar számára rendkívüli jelentőséggel bírt. Nem csak a szakmai kapcsolatépítés, hanem a Kar nemzetköziesítési stratégiája szempontjából is rendkívüli lehetőség, hiszen jelenleg Ő koordinálja a hallgatók és oktatók mobilitási programjait a karunkkal, illetve a jogelőd intézménnyel több, mint 15 éve jó kapcsolatot ápoló egyetemen.

 


Címkék: Ludovika Scholars