NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Érdemes a VTK-ra jelentkezni – bajai gimnazisták látogattak a campusra

A III. Béla Gimnázium leendő végzős diákjai látogattak el június 13-án, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Kar (VTK) bajai campusára. A program a gimnázium pályaorientációs napja keretében valósult meg.

Elsőként Cimer Zsolt dékán köszöntötte a diákokat, valamint a kísérő tanárokat. Vízügyes szakemberre mindig szükség van és ez a jövőben is így lesz - hívta fel a látogatók figyelmét a kar vezetője.  Az elmúlt években megvalósult eszközpark fejlesztés, az ösztöndíj lehetőségek, a kollégiumi elhelyezés alacsony díja, a tanulmányokban nyújtott plusz segítség mind-mind kedvez a Víztudományi Karon továbbtanulóknak – sorakoztatta fel érveit a dékán, aki a kari képzési kínálatot is bemutatta a program résztvevőinek.

Ezt követően a gimnazisták – egy prezentáción keresztül – képet kaphattak a hallgatói életről, különös tekintettel a Zsuffa István Szakkollégium eseményeire. Szakmai előadások, érdekes tanulmányutak, szakestélyek valósulnak meg a szakkollégium által, aktívan közreműködnek a víz- és környezetvédelem iránt érzékenyítő óvodai foglalkozásokon és iskolai tanórákon, valamint szabadidős programokat is rendeznek a hallgatóknak – részletezte Moldván Dorina Panna, a szervezet korábbi elnöke.

A továbbiakban campus túrán vettek részt a tanulók, akik a hidraulikai laborba érkezve szakmai bemutató keretében ismerkedhettek meg a víz áramlási tulajdonságaival, valamint a geodéziai gyakorlatot segítő 3D lézer szkenner működésével. A folytatásban megtekintették a multifunkciós sportpályát, majd ellátogattak a Beszédes József Kollégiumba és a Víztechnológiai Oktató Bázisra.

A program végén a diákok VTK-s ajándéktárgyakkal térhettek haza. Bízunk benne, hogy az idelátogató gimnazisták közül minél többen a Víztudományi Karon szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat.