NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Vízügyi szakemberek nélkül nincs árvízvédelem!

Az elmúlt 10 év legnagyobb árvize vonul le Magyarországon, s ha eddig bizonytalan voltál, hogy mit is csinálunk a Víztudományi Karon Baján, akkor a legjobb választ pont az elmúlt napok adták meg: olyan szakembereket képezünk, akik nélkül elképzelhetetlen lenne a hatékony árvízi védekezés.

Az egyetem Víztudományi Kara kiemelt szerepet tölt be a hazai vízügyi szakemberképzésben. Egy sajátos közszolgálati feladatkörre készítjük fel hallgatóinkat, amelynek igazi jelentősége az olyan szélsőséges időjárási körülmények eredményeként válik láthatóvá, mint ami az elmúlt hetekben Európában volt: a Duna vízgyűjtő területein tapasztalt rendkívüli esőzés 10 éve nem látott árhullámot hozott a Dunán. A part menti települések biztonságát többek között a vízügyi szakamberek garantálják.

A VTK-n megtanulhatod, hogyan előzd meg a katasztrófát: megismerkedhetsz az árvíz-előrejelzéssel, a vízszint-méréssel és a védelmi rendszerek tervezésével, megtanulhatod, hogyan védd meg a közösségedet: részt vehetsz gyakorlatokon, ahol megtanulhatod, hogyan kell működtetni a vízszivattyúkat, a gátakat és más védelmi létesítményeket. Megismerkedhetsz a vízgazdálkodás fenntartható megoldásaival, és hozzájárulhatsz a környezet védelméhez. Az egyetem rendelkezik korszerű laboratóriumokkal és kutatóközpontokkal, ahol a legújabb technológiák segítségével fejlesztik az árvízvédelmi rendszereket és módszereket.

A Kar átfogó ismereteket biztosít a hidrológiáról, a vízépítésről és a vízgazdálkodásról, emellett gyakorlati tapasztalatokat nyújt: a jövő vízügyi szakemberei a terepgyakorlatokon megismerkedhetnek az árvízvédelmi rendszerekkel és a vízgazdálkodási problémákkal. Hallgatóink részt vehetnek kutatási projektekben, és olyan innovációkat fejleszthetnek, amelyek segítenek megelőzni és kezelni az árvizeket.

Az árvízvédelem egy összetett és folyamatosan változó terület. A VTK elkötelezett amellett, hogy a legújabb tudományos eredmények alapján fejlessze képzéseit, és felkészítse a hallgatókat a jövő kihívásaira.

Ha érdekel a vízügy és hogy az NKE Víztudományi Karán milyen alap- és mesterképzési szakokra lehet jelentkezni, akkor látogass el a VTK weboldalára, vagy böngészd a felvételi oldalunkat, de a novemberi központi nyílt napunkra is várunk, amelyről később adunk részletes tájékoztatást.

Válaszd a Víztudományi Kart és légy te is a megoldás része!


Címkék: Víztudományi Kar