NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Hoffmann Imre

 

Dr. Hoffmann Imre

1956-2021

Nehezen jönnek a szavak. A gyász nyomása az ujjakat is bénítja. Hoffmann Imre altábornagy úr, Karunk címzetes egyetemi tanára örökre itt hagyott bennünket. Feldolgozhatatlan. Két hete még a közös terveket szőttük, útmutatásokat adott, ma gyertyalánggal emlékezek az irodámban.

Dr. Hoffmann Imrének elévülhetetlen érdemei vannak a Víztudományi Kar megalakulásában, annak kibontakozásában. A Kar legnagyobb támogatója, mentora volt. Annyi mindent köszönhetünk neki, hogy azt felsorolni is lehetetlen. Annyi mindent tanultunk tőle, hogy az hosszú évekre elkísér bennünket. Kötelességtudat, kitartás, tisztesség, emberség. Ez volt Hoffmann Imre.

A vízügyért felelős helyettes államtitkárként szívügye volt a bajai mérnökképzés sorsa. Bármikor hívtuk, jött, bármikor kértük, segített. De kérni sem kellett, amikor ügyeink előremozdításáról volt szó.

A januári záróvizsgán örültünk, hogy elvállalta a bizottsági tagságot. Féltő gonddal figyelte mindennapjainkat, soha nem fárasztották a kari ügyek, mindig figyelt ránk.  

Kiváló ember volt, nagy ajándék az élettől, hogy ismerhettem őt. Utolsó szavaim hozzá a féltés hangjai voltak.

Nyugodj békében Tábornok Úr!

Bíró Tibor
dékán