Második alkalommal került megrendezésre Szakkollégiumi Szakestély a VTK-n

A Zsuffa István Szakkollégium második alkalommal rendezte meg szakestélyét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bajai campusán. Ahogy az éve elején, most, az őszi félévben is az est célja a hagyományok és a vízügyi sajátosságok keverékeként, egy olyan színvonalas esemény megteremtése volt, ahol a hallgatók és az oktatók együtt, önfeledten szórakozhattak. 

Az estélyt Keve Gábor, a kar egyetemi oktatója és egyben a szakkollégium vezetője nyitotta meg. A rendezvény Cimer Zsolt dékánhelyettes szakmai előadásával folytatódott, amelyben többek között az iparbiztonságról, az ivóvízhiány kockázatairól, valamint a kockázatok kezeléséről esett szó. Prezentációja végül egy látványos, tüzes kísérlet bemutatásával zárult, amely kellőképp felperzselte a nézőközönséget. A szakestély további részében a tisztségviselők kinevezése, továbbá szakmai feladatok megoldása kapott hangsúlyt. A szakkollégium jelenleg több mint 30 fővel működik, akik folyamatosan aktív szerepet vállalnak a kar szakmai, illetve tudományos életében egyaránt.

„A Zsuffa István Szakkollégium tíz éves múltra tekint vissza, célja egy olyan, programokból álló önképzés megvalósítása, mely lehetővé teszi a tanrendben nem szereplő, ellenben azzal szorosan összefüggő ismeretek megszerzését. A hallgatók felsőfokú tanulmányait kiegészítve a szakkollégium nagy hangsúlyt fektet a szakmai előadásokon, fórumokon, közösségi és kulturális programokon, valamint a Tudományos Diákköri Konferenciákon való aktív részvételre.”

Fotó és szöveg: Tamaskó-Juhász Gabriella