Doktoravatás és elismerések a szenátusi ülésen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartott ünnepi szenátusi ülésén 7 habilitált és 23 Ph.D. doktort avattak, egyetemi címeket adtak át, valamint 24-en vehettek át elismerést az egyetemért végzett munkájuk jutalmául.

A habilitált doktorok között a Víztudományi Kar Vízépítési Tanszékének megbízott vezetője és oktatója, Karches Tamás is jelen volt. A most már a legmagasabb egyetemi címmel rendelkező oktató egy hosszú folyamat gyümölcseként vehette át az oklevelét, amely a kimagasló szakmai teljesítményét és vezető oktatói alkalmasságát is bizonyítja. Koltay András rektor ünnepi beszédében kifejtette, a doktori minősítést szerzettekre kiemelt felelősség hárul, és joggal várható el tőlük, hogy későbbi pályájuk során az egyetem érdekében, és annak értékrendje szerint munkálkodjanak. 

Továbbá elismerésben részesült Baross Károly, egyetemi docens is, akinek kiemelkedő oktatói, valamint mérnöki és vízügyi vezetői munkássága iránti nagyrabecsülésként járt az adományozott cím. Több mint egy évtizede közreműködője a vízügyi felsőoktatásnak az árvíz- és belvízvédelmi szakirányú továbbképzés előadójaként, valamint számos tananyagfejlesztési feladat ellátásával segítette a vízügyi képzést. Munkásságával jelentősen hozzájárul az Egyetem, különösen a Víztudományi Kar elismertségének növeléséhez.

Szöveg: Tamaskó-Juhász Gabriella

Forrás: NKE https://www.uni-nke.hu/hirek/2019/11/06/doktoravatas-es-elismeresek-az-unnepi-szenatusi-ulesen

Fotó: Szilágyi Dénes