NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

PhD Hallgatói Pályázati Felhívás

A chilei ösztöndíj keretein belül a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány azokat a tehetséges PhD hallgatókat kívánja anyagilag támogatni, akik vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, illetve zöld innovációval kapcsolatos témában szeretnének a lehető legjobb egyetemi tanulmányi lehetőséghez jutni külföldön.

Az ösztöndíjas részt vehet egy olyan interdiszciplináris kutatási projektben, amelynek célja a vízbiztonság hosszú távú értékelése a földtörténeti adatok, az in situ megfigyelések és a jövőbeli előrejelzések modellező megközelítésű elemzésének segítségével. A projekt célja az antropikus tevékenységek és társadalmi-gazdasági fejlődés hatásainak beépítése a hidrológiai ciklusba.

A projektben számos feladat van meghatározva, ideértve a következőket:

  • Számszerűsíteni az elmúlt öt évszázad adatainak alapján az árvíz-periódusok becslésére gyakorolt hatásokat, és értékelni, hogy az új ismeretek hogyan hatnak a már létező vízügyi építmények élettartalmára.
  • A vidéki közösségek ivóvíz-ellátásának kapcsán több, mint 100 mikro-medence vízmennyiségének meghatározása különféle csapadéktermékek alapján (történelmi időszakra vonatkozóan) és globális keringési modellek meghatározása az üvegházhatású gázok kibocsátásának jövőbeni forgatókönyvei alapján.

A jelöltnek PhD tanulmányokat kell folytatnia hidrológia, mélyépítés vagy azzal egyenértékű területen, valamint szilárd háttérrel kell rendelkeznie a kvantitatív módszerek és a programozás terén.

  • Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 2 310 000 Ft/fő
  • Ösztöndíj időtartama: 5 hónap
  • Jelentkezési határidő: 2020. október 31.

További részletek itt találhatóak.

Kép: Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány