NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Dobogós helyezéseket ért el Tóth Máté triatlonos, a Kar hallgatója

A Tiszaújvárosban megrendezett triatlon szezonnyitóján 3. helyezést  ért el Tóth Máté, a Víztudományi Kar I. évfolyamos, építőmérnök szakos hallgatója. Ez volt az első olyan sprinttávú triatlon versenye, ahol már a felnőtt mezőnyben indulhatott. Ezt követően Lengyeltótiban, a Sprinttávú Triatlon Ranglistaversenyen ért el 1. helyezést, ezzel abszolút 6. helyezett lett a felnőtt 1-es korosztályban.

Nehezen tudnék elégedetlen lenni!”– fogalmazott Máté az elért eredményei kapcsán. Mint mondta, voltak hibák, amelyek nem is igazán technikaiak, inkább figyelmetlenségből adódtak, de a jövőben igyekszik ezekre jobban odafigyelni. A felkészülési időszak nem volt számára zökkenőmentes. A járványhelyzet fizikálisan nem viselte meg, ugyanúgy tudott készülni a szezonra, viszont mentálisan megtört. Pozitívan hatott rá azonban a Mogyi SE-hez való átigazolás, amely motiválta, így teljes erőbedobással tudta kezdeni a szezont. Máté azt is elmondta, hogy a szorgalmi időszak kicsit nehezebb volt számára. Sok volt az estig tartó óra és a téli szezonban nem igazán szeret kimozdulni a késői órákban. „Ez nem szeretem vagy nem szeretem kérdés, ha távoli is, de látni kell a versenyeket, amikre készülünk, és motivációt kell meríteni, hogy kimozduljunk akkor is, amikor semmi kedvünk” - részletezte a Kar hallgatója. A vizsgaidőszakban több lehetősége van arra, hogy ő ossza be az idejét, hogy mikor edz és mikor készül a vizsgákra, illetve másokkal együtt is tud készülni. Kiemelte, hogy az oktatók, a Kar és a Kollégium is megértően viszonyul ahhoz, hogy sportol. Ez is egy hatalmas megnyugvás számára, amely segíti abban, hogy a sportban és a tanulmányi életben is sikeres legyen. Máté köszönetét fejezte ki Rektor Úr és a Beszédes József Kollégium felé azért, hogy a nyári szezonban is lehetőséget biztosítanak a bajai tartózkodásra, ezzel is segítve a felkészülését. „Bármilyen pozitív visszajelzés és támogatás jól esik!” – tette hozzá.

Az edzői és a klub segítségével, illetve szülei támogatásával nagy erőbedobással készül a további triatlon versenyekre. „Legközelebb Baján az Országos Bajnokságon kell kihozni magamból a maximumot, mindenki itt lesz, aki a sportban kiemelkedő, tehát 110%-on kell teljesítenem. Ezzel együtt három sprinttávú és egy olimpiai távú verseny van hátra a szezonból, tehát van még mire készülni, de mindent meg fogok tenni, hogy ezek közül mind a lehető legjobban sikerüljön.” – hangsúlyozta Máté.

Gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk!