NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Asztaliteniszben ért el sikereket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója

 

 

Asztaliteniszben ért el komolyabb sikereket Kertész Kristóf, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karának másodéves építőmérnök szakos hallgatója, a Bajai Asztalitenisz SE tagja, akit a sportággal való találkozásáról, sikereiről és céljairól kérdeztük.

Mikor találkoztál először az asztalitenisszel?

Kiskoromban ismerkedtem meg magával a sportággal, természetesen nem versenyek keretében, hanem strandokon, vagy az iskolaudvaron, ahol ferde betonasztalokon folyt a játék. Már akkor nagyon felkeltette az érdeklődésemet. 13 éves voltam, amikor elkezdtem járni egyesületbe, ahol rendszeres edzések voltak. Rengeteget köszönhetek az egyesületnek, hiszen nagyon sok új barátra és élményre leltem általa.

Mi az, ami megfogott ebben a sportágban?

 Habár sokan úgy gondolják csak unalmas pötyögés az egész, ennek a sportnak is megvan a szépsége Szerintem ez az egyik legösszetettebb sportág. Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik tudnak pingpongozni, nem tudtam elképzelni, hogyan lehet ilyen gyorsan és laposan ütni a labdát. Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy én is így szeretnék játszani.

Heti hány alkalommal van edzésed?

Az egyetem mellett sajnos kevesebb időt tudok fordítani a sportra, de igyekszem labdába ütni, ahogy időm engedi. Ez átlagosan heti három alkalmat jelent.

Hogy érzed, az hogy aktívan sportolsz, segít a tanulásban, vagy hátráltat?

Egyértelműen segít, mivel a pingpong szellemileg kikapcsol, és fizikailag felfrissít. Egy jó edzést követően már több kedvvel veszem elő a tanulnivalóimat.

Mi az, amire a legbüszkébb vagy az asztaliteniszben elért eredményeid közül?

Számos versenyen vettem részt az évek során, amikből egyet-egyet sikerült is megnyernem. Szerencsére megyei összevont versenyek során is tudtam bizonyítani, de a legbüszkébb az Országos Diákolimpia B kategóriájában szerzett első helyezésemre vagyok.

Milyen terveid vannak ebben a sportágban?

Nem a sikeres versenykarrier kiépítése az elsődleges célom. A sport élménye és szeretete az, ami igazán motivál. Jelenleg a Bajai Asztalitenisz SE NB III-as csapatát erősítem, ahol szeretnék minél többet bizonyítani.

Ha valaki – a cikket olvasva – kedvet kapott az asztaliteniszhez, akkor mit javasolsz neki, miért érdemes ezt a sportot kipróbálni?

Ez a sportág nagyon jól fejleszti a labdaérzéket, a koncentrációs képességet és megtanít küzdeni. A közösség miatt is ajánlom, mert a pingpongos csapat igazán összetartó és befogadó. Az is jó ebben a sportban, hogy korosztálytól független. Mindenkinek, aki kicsit is érdeklődik a játék iránt, érdemes kipróbálnia, hiszen garantáltan felejthetetlen élményekben lesz része.

Szöveg és fotó: Bárdos Mónika


Címkék: sport hallgató