Sikerek az EFOP 3.4.3 projektben

Záró konferenciát tartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar Bajai Campusán,  október 26-án. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának és az Európai Uniónak köszönhetően az EFOP-3.4.3-16-2016-00003 „Stratégiai oktatási kompetenciák minőségének fejlesztése a felsőoktatásban, a megváltozott gazdasági és környezeti feltételekhez történő adaptációhoz a képzési elemek hozzáférhetőségének javításáért” című pályázat 397 873 037,- Ft támogatásban részesült. Az EFOP-3.4.3. projektet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Eötvös József Főiskolával közösen, konzorciumi megállapodás keretén belül valósította meg. A konzorciumi megállapodás alapján az NKE 184 162 118,- Ft támogatásban – a teljes összeg 46 százalékában – részesült. A projekt általános stratégiai célja egy olyan felsőoktatási rendszer létrehozása, amelyben a beavatkozások eredményeképpen mind a hallgatók, mind az oktatók, mind az intézmények kiemelkedő teljesítménnyel képesek reagálni a munkaerő-piaci kihívásokra és a nemzetközi versenyre is. A konstrukció célja a magyar felsőoktatási rendszer teljesítményének fokozása, és hozzáférhetőségének javítása. Cimer Zsolt oktatási dékánhelyettes nyitotta meg a záró konferenciát. Kiemelte, hogy számos fejlesztés és program valósult meg a pályázati támogatásnak köszönhetően. Az Eötvös József Főiskola részéről Paska Mihály kancellár mondott köszöntőt.

A konferencia keretében Szlávik Lajos, a Magyar Hidrológiai Társaság elnöke kiemelkedő professzori, hidrológusi és vízügyi felsővezetői munkásságának elismeréseként átvehette az Egyetemért Emlékérmet, amelyet Cimer Zsolt oktatási dékánhelyettes adott át.

Király Tünde, projekt szakmai vezető ismertette az Eötvös József Főiskolát érintő legfontosabb projekt- elemeket. Keve Gábor, a projekt szakmai koordinátora számolt be a Víztudományi Kar által szervezett programokról, szakmai rendezvényekről. Szlávik Lajos, projektelem felelős a Vízügyi Digitális Tudástár fejlesztéséről, bővítéséről tájékoztatta a konferencia résztvevőit. Csima Beáta pénzügyi vezető a projekt gazdálkodása és a gazdálkodási képzési terület fejlesztése tekintetében tartott beszámolót. Póla Péter programelem felelős a főiskolát érintő gazdálkodási képzési terület fejlesztéséről tájékoztatott. Vadkerti Edit és Koch Dániel projektelem felelősök a Víztudományi Kar „Learning by doing” elnevezésű mérőgyakorlatairól számoltak be. Végül Bohner-Beke Alíz projektelem felelős ismertette az EJF által megvalósított új képzéseket, sportfejlesztéseket és az egészséges életmódhoz hozzájáruló programokat.

A konferencia az EFOP 3.4.3-16-2016-00003 „Stratégiai oktatási kompetenciák minőségének fejlesztése a felsőoktatásban, a megváltozott gazdasági és környezeti feltételekhez történő adaptációhoz és a képzési elemek hozzáférhetőségének javításáért” projektből valósult meg.


Címkék: EFOP