NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Kambodzsai vendégek az NKE-n

A Planet Budapest 2021 Expóra és Világtalálkozóra érkezett kambodzsai vendégeket fogadott Bíró Tibor, a VTK dékánja és Breuer Klára, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi igazgatója az NKE-n.

Ojano Sabo, a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára, valamint munkatársa, Dyakanal Sophal a Külgazdasági és Külügyminisztérium javaslatára kért találkozót az NKE képviselőitől, hogy jobban megismerhessék az Egyetem Víztudományi Karának képzéseit.

A VTK dékánja ismertette a Kar struktúráját és az ott végzett oktató-kutató munkát, az NKE nemzetközi igazgatója pedig összefoglalta az Egyetem keletkezését, a létrehozása céljait és a többi Karán folyó munkát, majd kisfilmek vetítésével mutatták be a budapesti és a bajai campusokat.

A beszélgetés során a vendégek hangsúlyozták, hogy Kambodzsának szüksége van köztisztviselői továbbképzésére, és a delegáció nagy érdeklődést mutatott a Nemzetközi Vízgazdálkodás és Vízdiplomácia angol nyelvű MA szak iránt is. Bíró Tibor és Breuer Klára felhívták a figyelmet a Stipendium Hungaricum ösztöndíjra, melynek keretében az Egyetem kész kambodzsai diákokat is fogadni. 

A felek megállapodtak abban, hogy a kambodzsai vendégek hazatérésüket követően írásban megkeresik az egyetemet, és lehetőség van arra is, hogy kambodzsai egyetemi kapcsolatok is létesülhessenek az NKE-vel, mely nemcsak a Víztudományi Kar számára jelenthet hozzáadott értéket, hanem mindazok számára is, akik nemzetközi kapcsolatokkal, biztonságpolitikával foglalkoznak.

 

Szöveg: Breuer Klára