NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Együttműködési megállapodást kötött a VTK és a Kaposvári Szakképzési Centrum

Közös oktatási-tehetséggondozási programot tervez indítani a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Kara (VTK) a Kaposváron nemrég elindult vízügyi technikus képzéssel – hangzott el a VTK-n tartott találkozón december 7-én.

Bíró Tibor, a VTK dékánja elmondta, hogy a Kar telephelyein olyan nyári táborokat és mérőgyakorlatokat szerveznek, melyek középiskolás diákok számára is szakmai fejlődési lehetőségeket kínálnak. Ezeken kívül pedig az okleveles vízügyi technikus képzés szakmai tananyagának fejlesztésében is szerepet vállal a Víztudományi Kar, mely hallgatói utánpótlást biztosíthat a vízügyi felsőoktatásnak. Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója ismertette, hogy az együttműködésben érintett oktatási intézmény, a Lambing József Technikum és Szakképző Iskola idén Kaposváron indította el a vízügyi technikus képzését, az korábban ugyanis Barcson működött. Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja pedig arról számolt be, hogy a diákokkal együtt nagy érdeklődéssel hallgatták Bíró Tibor Kaposváron bemutatott felsőfokú vízügyi képzésről szóló előadását. Mint mondta, kancellárként igyekszik mindent megtenni azért, hogy a diákok számára a legjobb körülményeket biztosítsa.

A közös tervek ismertetését követően az intézmények képviselői aláírásukkal tették hivatalossá az együttműködési megállapodást.   

Szöveg és fotó: Bárdos Mónika


Címkék: együttműködés