NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Rendhagyó nyílt nap a Víztudományi Karon

„Vezetőket képez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem” – hívta fel a figyelmet megnyitóbeszédében a Víztudományi Kar dékánja a Kar december 7-ei nyílt napján. Bíró Tibor videóbemutatóval egybekötve ismertette a kari képzéseket, a bajai campuson emellett rendhagyó módon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem többi Kara is bemutatkozott.  

A dékáni köszöntőt követően Tóth László, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgató-helyettese szólt a vízügyi ágazatot érintő legfőbb kérdesekről. Palik Mátyás ezredes, a Hadtudományi ás Honvédtisztképző Kar dékánhelyettese beszélt a képzéseikről és kiemelte: az utóbbi néhány évben jelentős eszközfejlesztés valósult meg a honvédségben, amelynek üzemeltetéséhez komoly felkészültséggel rendelkező szakembergárdára van szükség.

Verhóczki János r. ezredes, a Rendészettudományi Kar tanulmányi osztályvezetője a vízügyet méltatta és rávilágított arra, hogy mind a rendészet, mind a vízügy kapcsolódik a biztonság kérdésköréhez, majd bemutatta az RTK nyújtotta lehetőségeket.

Tischler Zoltán, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Oktatásszervezési Osztályának osztályvezetője átfogó tájékoztatást adott a Kar képzési kínálatáról, valamint felhívta a figyelmet a Víztudományi Kar vízdiplomáciai mesterképzésére, amely népszerű a nemzetközi igazgatási alapképzés hallgatóinak körében.

Végül Krózser Martin, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviselője néhány mondatban ismertette szervezet tevékenységét. A program további részében közvetlenebb formában ismerkedhettek a leendő hallgatók az Egyetemen folyó képzésekkel, valamint campus bejáráson is részt vehettek.

 

Szöveg: Bárdos Mónika

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: nyílt nap