NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Educatio 2022: újra tömegek az NKE standjánál

 

„Egy felsőoktatási intézmény alappillére, hogy meg tudja-e szólítani a hallgatóit. Erre minden fórumot, minden alkalmat meg kell ragadnia, az Educatio kiállítás pedig kiváló lehetőség az érdemi, személyes impulzusok átadására”. Ezekkel a gondolatokkal kezdte el a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás háromnapos programjának értékelését Christián László r. dandártábornok, a rektor jogköreit gyakorló, Fenntartó által kijelölt rektorhelyettes. A rendezvényen, amelyen 108 kiállító és több mint 44 ezer látogató vett részt, az érdeklődők megismerhették az NKE négy karának, valamint Katasztrófavédelmi Intézetének teljes képzési palettáját.

„A személyes találkozás mindig kötetlenebb beszélgetést eredményezhet, –  folytatta a rektorhelyettes – ezért is fontos, hogy részt vehettünk az Education 2022-ben. A tavalyi évben az országos 10%-os növekedéshez képest a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezők száma 24%-kal volt magasabb, ez azt jelenti, hogy az egyetem képzései iránt nagy az érdeklődés. Elmondható, hogy a civil és az egyenruhás karok egyaránt vonzóak, a kormányzati döntéseknek köszönhetően pedig a feltételrendszer egyre jobb. Itt ki kell emelni, hogy a rendészeti és a honvéd tisztjelölti jogviszony esetében az ösztöndíjrendszer jelentősen megváltozik: aki a jövőben az NKE Rendészettudományi, illetve a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán hivatásosként fog tanulni, az bruttó 260 ezer forint havi illetménnyel is számolhat. Ezen kívül az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok, valamint a Víztudományi Karokon nyújtott képzések is egyre vonzóbbak, ezeken a területeken is igyekszünk olyan ösztönzőket felépíteni, mint például a VTK esetében a vízügyi ösztöndíj” – tette hozzá Christián László.

A 2022-es Education a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a helyszíni információátadás mellett az online térben is folyamatosan várta a kérdéseket: akik nem lehettek a helyszínen, azok a virtuális standnál érdeklődhettek, ahol szintén mind a négy kar, illetve a Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozott.

A felvételi előtt álló diákok minden hasznos információt megtalálnak a felveteli.uni-nke.hu oldalon, valamint a február elejére tervezett online nyílt napon is hasznos tudnivalókkal gazdagodhatnak.

 

Szöveg: Pálfalvi Zoltán

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: educatio