NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Hidrológusok a Ludovikán

 

"A Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) fennállása óta folyamatosan a legmagasabb színvonalon kovácsolja egybe a víztudománnyal foglalkozó valamennyi szakterületet" – emelte ki köszöntőjében Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a társaság közgyűlésén, május 24-én. A Víztudományi Kar (VTK) és a társaság közötti szoros együttműködésnek köszönhetően, az egyetem a Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében biztosított helyszínt a rendezvénynek.

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára a társaság tevékenységének jelentőségére hívta fel a figyelmet köszöntőjében. A hosszú évtizedek alatt kialakult szellemiségük különös hatással van napjaink vízgazdálkodására – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Szlávik Lajos, az MHT elnöke köszönetét fejezte ki az egyetem rektorának, amiért rendelkezésükre bocsátotta a Széchenyi Dísztermet.

A pandémiás időszak sem telt tétlenül a társaság számára, többek között létrehoztak egy új díjat Patrona Aquae névvel, ismertette az MHT elnöke. Ebben a díjban azok a jogi tagok részesülhettek, akik a legjelentősebb anyagi támogatással járultak hozzá a szervezet működéséhez.

A közgyűlés keretében koszorút helyeztek el Kvassay Jenő vízmérnök szobránál, a Ludovika Főépületben.

A rendezvényen adták át a társasági kitüntetéseket, közel hetven szakembert díjaztak, köztük a VTK munkatársait is. Zellei László munkáját Kvassay Jenő díjjal ismerte el a társaság, Tamás Enikő Anna Pro Aqua díjban részesült, Szalay Attila Bogdánfy Ödön emlékérmet vehetett át.

Szöveg és fotók: Bárdos Mónika