NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Szakmaiság, kapcsolatépítés, kivitelezés a Duna Group Szabadegyetemen

A III. Duna Group Szabadegyetemen három napon át várták az építőmérnök hallgatókat szakmai és szabadidős programokkal augusztus 11. és 14. között Budapesten. A rendezvényen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karának (VTK) különböző évfolyamairól is részt vettek hallgatók. A szervezők fő céljai voltak bemutatni a Duna Aszfalt cégcsoportot, lehetőséget adni a mérnök hallgatóknak a kapcsolatépítésre, valamint szakmai előadásokkal és projektbejárásokkal fűszerezni a programsorozatot.

Az eseményt Kincses Péter főszervező nyitotta meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Kármán Tódor Kollégiumában. A résztvevők az első napon átfogó képet kaptak a Duna Aszfalt múltjáról, jelenéről, valamint a jövőbeli terveiről. Az elhangzottak során elsősorban a Building Information Modeling  (BIM technológia) és a modern megoldások fontossága kerültek előtérbe. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a résztvevők közötti kapcsolatépítésre, amelyet közösségépítő játékokkal és programokkal valósítottak meg.

Az elméleti előadások és a kapcsolatépítés mellett szakmai programokra is ellátogathattak az érdeklődők, melyek keretében megtekinthették a ZalaZone tesztpálya egyes elemeit, illetve hallhattak a világszínvonalú kivitelezésről. A program során ugyanis több olyan mérnök is jelen volt, aki a kivitelezésben aktívan részt vett, így a lehető leghitelesebb forrásból értesültek a projekttel kapcsolatos információkról.

Továbbá olyan egyedi fékezőpályát tekinthettek meg a mérnökhallgatók, amelyen különböző burkolattal többféle környezeti körülményt tudnak szimulálni, egészen a csúszós jégtől, a csiszolt betonon át, az érdes aszfaltig.

A másik kiemelt szakmai program a helyi mérnökök által vezetett Kalocsa-Paks Híd építési területén tett látogatás volt, ahol a tervezésről és az eddigi kivitelezésről kaptak tájékoztatást, majd testközelből megtekinthették az egyes szerkezeti elemeket, valamint megfigyelhették a híd éppen készülő részeit, a vasszereléstől kezdve, egészen a pillérek zsaluzásáig. A Duna Group Szabadegyetem oklevélátadóval zárult, ahol a hallgatók névre szóló igazolást kaptak a programok teljesítéséről.

Szöveg: Homoki-Nagy Simon építőmérnök hallgató

Fotók:magyarepitok.hu


Címkék: nyári egyetem