NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Aranydiplomákat vettek át a Víztudományi Karon

 

Első alkalommal vehettek át főiskolai aranydiplomát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karának (VTK) jogelőd intézményében 1972-ben végzett mérnökök, a bajai campuson rendezett jubileumi díszoklevélátadó ünnepségen szeptember 2-án.

Az eseményen köszöntőt mondott Bíró Tibor, a Víztudományi Kar dékánja kiemelve az egykori oktatók és hallgatók szerepét a mai Víztudományi Kar alapjait adó felsőfokú képzés működésében. „Ma azokra a biztos alapokra építkezünk, amelyet a ’60-as évek végén, ’70-es évek elején letettek” a kar jogelőd intézményében – fogalmazott a dékán. A Felsőfokú Vízgazdálkodási Technikumban kezdett, és a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgazdálkodási Főiskolai Karán 1972-ben oklevelet szerzett üzemmérnökök Bíró Tibor dékántól és Tóth Lászlótól, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) főigazgató helyettesétől vehették át díszdiplomájukat. A vízellátási és csatornázási, valamint általános mezőgazdasági és vízgazdálkodási üzemmérnöki szakon ötven évvel ezelőtt végzett hallgatók közül idén összesen negyvenöten igényeltek díszdiplomát, személyesen huszonöten tudtak részt venni az ünnepségen.

Az aranydiplomások nevében Kurilla József osztotta meg ünnepi gondolatait, aki megemlékezett egykori oktatóiról és hallgatótársairól, valamint méltatta a víz közszolgálatban betöltött szerepét.

Szöveg és fotók: Bárdos Mónika