NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Lehetőség a „köz szolgálatára” – nyílt nap a VTK-n

 

Közel kettőszáz érdeklődő középiskolás diák látogatott el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem december 7-i nyílt napjára Bajára. Az eseményen, melynek a Víztudományi Kar adott helyet az egyetem valamennyi kara bemutatkozott.

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar (ÁNTK) képviseletében Tischler Zoltán, az Oktatásszervezési Osztály osztályvezetője tartott ismertetőt. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) képzési kínálatáról és a karon folyó munkáról Sztankai Krisztián őrnagy, a Honvédelmi Jogi és Igazgatási Tanszék adjunktusa adott áttekintést. A Rendészettudományi Kart (RTK) Krizsai Veronika tanulmányi referens népszerűsítette előadásában.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Víztudományi Karának (VTK) képviseletében Bíró Tibor dékán köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjében hangsúlyozta a vízügyes szakma fontosságát, szerepét és bemutatta a kar által kínált képzési lehetőségeket.

A bemutatkozó előadásokat követően a VTK Aulájában szakmai kiállításra került sor, ahol  az egyes karok standjainál a résztvevők a képzésekről, a felvételi rendszerről, a sportolási lehetőségekről és az egyetemi élet egyéb fontos területeiről kaptak tájékoztatást, illetve különböző szakmai bemutatókon is részt vehettek.

A szervezők biztosították a pályaválasztás előtt állók számára, hogy bejárhassák a campust, megtekinthessék a Víztechnológiai Oktató Bázist, ellátogassanak a Beszédes József Kollégiumba, valamint megismerhessék a kari könyvtárat.

Fotók: Szilágyi Dénes


Címkék: nyílt nap