NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

Előadóülés - Folyómodellezés a mérnökképzésben

Folyómodellezés a mérnökképzésben címmel tartottak előadóülést a Víztudományi Karon 2023. november 9-én. Az NKE VTK a Magyar Hidrológiai Társaság a BM OVF Vízügyi Tudományos Tanács és a Magyar Mérnöki Kamara közös szervezésében megvalósuló eseményen a szakma kiemelt szereplői tartottak előadást a gyakorlati tevékenységben  történő folyómodellezés témakörében.

Rátky István az MHT Hidraulikai és Műszaki Hidrológiai Szakosztályának elnöke köszöntőjében kiemelet a téma fontosságát, melyre olyan előadókat kértek fel akik tapasztalatukkal erősíthetik a mérnökképzést. Láng Mercédesz a Dunaszigeti Kisminta-telep vezetője ismertette a fizikai modell célját, számítását a modellkísérletektől várható eredményeket. Bemutatta a Dunaszigeti és a Nicken felépült modelleket. Krámer Tamás a BME egyetemi docense bemutatta az egyetem felszíni vizek áramlástani modellezését, 1D 2 D projektfeladatokat és részletezte az alap- mester- és doktori képzésben résztvevők egymásra épülő ismeretanyagot és a hozzá tartozó feladatokat. Kovács Sándor egyetemi docens  HEC-RAS modell vízügyi ágazatban való alkalmazását  és Abonyi Csaba egyetemi docens a Bács Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnöke  előadásában a két alapvető modellezési eljárás összehasonlításával zárta a szakmai előadások szekcióját.

Az esemény A VTK-n található Fizikai Kisminta laboratórium bemutatásával zárult, melyet Tamás Enikő Anna egyetemi docens tartott a résztvevőknek.


Címkék: vtk mht