NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
VÍZTUDOMÁNYI KAR

VTK-s siker a fenntartható agrárium ösztöndíjpályázatán

 

Kilencedik alkalommal hirdették meg a K&H fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatát. Az idei évben is a műszaki tudományterületi képzésben résztvevő PhD hallgatók, illetve alapképzésben résztvevő hallgatók pályázhattak, közel 50 projekttel. Az ösztöndíjpályázat azokat a felsőoktatási hallgatókat támogatja, akik kutatásuk során új innovatív megoldásokkal foglalkoznak.  

A Víztudományi Kar hallgatója Balogh Levente az alapképzésben résztvevők között volt a legjobb pályázó. Levente, az idén végzett építőmérnöki tanulmányaival, de párhuzamosan környezetmérnöki szakot is hallgat, az Ős-Maros hordalékkúp öntözési vízkészletének biztosítása témában írt figyelemre méltó tanulmányt. Konzulensei Bíró Tibor a Víztudományi dékánja és Barkász Sándor a Békés Drén Kft ügyvezetői voltak.

„A több millió forintos ösztöndíjpályázat nyertesei olyan kutatási területekkel foglalkoznak, mint a tápanyag-visszapótlási technológiák a növénytermesztésben, a fenntartható vízgazdálkodás vagy a növényi alapú antibiotikumok alkalmazása az állattenyésztésben. „

Gratulálunk az elért eredményhez!

 

Szöveg: VTK
Fotó: K&H
Forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/2024/01/30/akik-ertenek-hozza-latjak-benne-a-perspektivat/


Címkék: vtk